Kotkan Minijouset

Johtaja: Eija Vilkki

Harjoitukset: Kotkan keskuskoulun musiikkiluokassa tiistaisin klo 18.00-19.00


Kotkan Minijouset- orkesterissa soittaa Kotkan seudun musiikkiopiston ala- asteikäisiä, soittotaidoiltaan TASO 1 ja TASO 2 jousisoittajia. Orkesterin kokoonpano vaihtuu vuosittain: joskus on mukana alttoviuluja, sellistejä ja kontrabasisteja, ja välillä siinä soittavat vain viulut, kuten tänä vuonna.

Orkesterin ohjelmisto on kivaa ja hauskaa, helppoa ja välillä haastavaakin; soitetaan helppoa klassista, lastenlauluja, kansanmusiikkia ja joskus elokuvasävelmiäkin. Monet sovitukset on tehty juuri tätä orkesteria varten. Konsertit on yleensä pidetty yhdessä Kotkan Rytmijouset- orkesterin (ent. Tempo Tenavat) kanssa. Kotkan Minijouset- orkesteria on johtanut sen perustamisesta (v.2014) lähtien Kotkan seudun musiikkiopiston viulunsoitonopettaja Eija Vilkki.

Minijouset on esiintynyt usein Kotkassa mm. Satu-viikolla lokakuussa ja Lasten kulttuuriviikoilla helmikuussa. Minijouset osallistuu vuosittain myös musiikkiopiston Koulukonsertti- kiertueille Kotkan ja Pyhtään alueen kouluihin huhti-toukokuussa.

2017 Kotkan Minijouset osallistui yhdessä Kotkan Nuorten jousten kanssa isoon Toivo Kuula- konserttiprojektiin. Konsertit toteutettiin yhdessä Espoon, Lapin ja Porvoon musiikkiopistojen jousiorkesterien kanssa. Maaliskuussa 2015 orkesteri teki virkistysmatkan Helsinkiin. Helsingin kaupunginteatterissa esitettiin Peppi Pitkätossu – näytelmää.

Syksyllä 2020 Kotkan Minijouset osallistui SML:n kansalliseen orkesterien ”Nuori Soittaa ”- tapahtumaan, joka järjestettiin ensi kertaa etänä netissä. Esitykset nähtävissä www.nuorisoittaa.fi – sivustolla.