Kotkan teatterin narikkaohjeet

Kotkan kaupunginteatterin narikka on orkestereille hyvin tärkeä tulonlähde. Narikkavuorot ovat varattavissa etusivulla olevan kalenterin kautta.

Käythän varaamassa oman narikkavuorosi ja ole mukana arvokkaassa työssä lasten ja nuorten hyväksi!

Narikkaan toivotaan jokaisen orkesterilaisen kohdalta osallistuttavan vähintään kaksi kertaa vuodessa. Narikkaan voi osallistua myös 12 vuotta täyttänyt nuori yhdessä vanhemman kanssa.

Narikkaan pukeudutaan siistiin normaaliin asuun ja orkesterin liiviin.

  • Liivit narikan takana olevasta kaapista. Toinen puoli kaapista on jousiorkesterien ja toinen puhallinorkesterien käytössä.
  • Ensi-illoissa olisi suotavaa pukeutua valkoiseen paitaan ja mustiin housuihin tai hameeseen. Tieto ensi-illasta löytyy jousten kotisivujen narikkakalenterista tai teatterin ohjelmistosivuilta. Naulakossa edustamme yhdistystä, itseämme sekä teatteria.

Paikan päällä teatterin narikassa pitää olla kalenterin mukaisesti, eli viimeistään tunti (1h) ennen näytöksen alkua, koska teatterin ovet avautuvat asiakkaille tuntia ennen näytöksen alkua.

Huomio aiempina vuosina narikassa olleet!

Kalenterin varauslistaa on syksyllä 2022 muutettu aiemmasta niin, että kalenterin alkamisaika on nyt aika jolloin paikalla pitää olla. (aiemmin oli näytöksen alkamisaika).

 

Narikkaan tullessa jousien ja puhaltajien yhteinen kassalipas noudetaan teatterin lipunmyynnistä. Lipasta säilytetään lipunmyyjien kassakaapissa narikan ollessa kiinni. Lippaassa olevaan vihkoon merkitään vuorossa olevat henkilöt ja päivämäärä. Huomioithan, että kassalipas tulee palauttaa välittömästi lippukassalle takaisin, kun näytös alkaa. Lippukassa nimittäin sulkeutuu heti näytöksen alkaessa ja lipas täytyy saada takaisin lippukassan kassakaappiin. Jos näytökseen saapuu katsojia vielä kassalippaan viennin jälkeen, käteismaksun voi laittaa kaapissa olevaan rahapurkkiin odottamaan seuraavaa narikkavuoroa. Rahapurkissa on hyvä pitää hieman vaihtorahaa tältä varalta. Kassalippaan tyhjennys tapahtuu puhaltajien toimesta aika ajoin.

Narikassa on myös korttimaksupääte ja tarvittavat välineet löytyvät kaapista. Maksupäätteen ohjeet löytyvät maksupäätteen vierestä. Maksupääte laitetaan näytöksen ajaksi latautumaan ja ennen näytöksen loppumista se laitetaan takaisin liivikaappiin omalle paikalle ennen näytöksen loppumista. Näin päätteet ovat valmiina taas seuraavalle narikkalaiselle.

Narikkavuoron aikana työskennellään narikassa. Narikkalainen ottaa teatterin asiakkaiden takit sekä mahdolliset muut tavarat narikkaan. Narikkatiskin alta löytyy tarvittaessa muovipusseja esim. narikkaan säilytykseen jääville kengille sekä vaateripustimia raskaimmille takeille. Naulakon täyttäminen kannattaa aloittaa taaimmaisista koukuista ja edetä sieltä eteenpäin. Koukussa riippuva narikkalappu annetaan asiakkaalle mukaan.

Yhden täysi-ikäisen henkilön täytyy olla koko näytöksen ajan narikassa paikanpäällä. Jos näytöksessä on tilaa, voivat muut narikkavuorolaiset mennä yläkautta katsomaan näytöstä. Vierailevissa esityksissä näytöstä ei voi mennä katsomaan ilman pääsylippua. Näytöksen aikana kahvilasta saa hakea kahvia ja teetä ilmaiseksi sekä leivonnaisia puoleen hintaan. Näytöksen päätyttyä asiakkaille annetaan takit ja mahdolliset tavarat narikkalappua vastaan.

Narikkamaksu on kaksi euroa (2e)/takki. Käytössämme on käteis- sekä korttimaksu. Opiskelijoilta ja alle 15-vuotiailta ei peritä maksua. Jos asiakas ei suostu maksamaan, emme riitauta asiaa. Otamme takin siitä huolimatta narikkaan. Narikkamaksusta voidaan kirjoittaa kuitti pyydettäessä. Kuittilomakkeita on liivikaapissa tai maksupäätteellä kuitin saa laitettua asiakkaan sähköpostiin. Maksupääte ja päätteen ohjeet löytyvät liivikaapissa, joko jousten tai puhaltajien puolelta. Maksupäätettä on helppo ja yksinkertainen käyttää. Maksupäätteellä maksavat asiakkaat ohjataan kyltein narikan vasempaan päähän, miesten wc:n päähän.

Narikassa noudatamme yleisiä hygieniaohjeita maskien ja käsidesin käytöstä epidemian aikana.

Otattehan reippaasti yhteyttä, jos jokin jäi epäselväksi tai on jotain kysyttävää! 

KSMO jousten narikkavastaava Jonna Kaukinen-Karra  0443000847  gigsug@gmail.com

Anu Bindar  0456749977 alailavuo@hotmail.com